Dos artistes pinten un mural a l’edifici de Can Plana

A la façana de l’edifici de Can Plana de Malgrat de Mar, ubicat entre el Passeig de Llevant i el carrer d’en Blanch, hi han pintat un mural. L’obra reflecteix diferents espais i monuments simbòlics del municipi com l’església, el mar, les barques dels pescadors i figures del parc Francesc Macià.

El mural és una creació d’encàrrec d’en Lolo i en Toni, que es dediquen a realitzar treballs com aquest des de fa un munt de temps. “Vam començar amb 12 anys. N’hem fet a Barcelona, Gavà, Sitges i Girona. A Malgrat de Mar és el primer cop que pintem”, han subratllat. Per plasmar el seu treball han necessitat una cinquantena de llaunes de pintura. Primer li han donat una base plàstica i després han realitzat els detalls amb pintura en esprai.

La iniciativa sorgeix del grup de veïns que viu a l’edifici de Can Plana. Farts de les pintades que embrutien les parets de la façana van decidir tirar endavant la proposta de pintar-hi un mural que dignifiqués no tan sols l’edifici sinó també la zona. “Volíem fer alguna cosa, i amb tot el respecte”, ha assenyalat l’Ester, una de les veïnes de l’immoble. També ha explicat que van demanar permís al consistori, des d’on no se’ls va posar cap tipus d’impediment. “La idea els va encantar”, ha assegurat l’Ester.

Pel que fa a la possibilitat que els grafiters embrutin l’obra, en Lolo i en Toni han revelat que existeix un codi intern no escrit entre els que s’hi dediquen. “Normalment es respecta”, han assegurat.